Hindbærcheesecake med ribsgelé

Cheesecake

8-10 personer

Kiksebund:

250 g Digestivekiks

125 g smør

1 tsk. stødt kanel

Flødeostcreme:

3 blade husblas

400 g flødeost naturel

100 g flormelis

1 usprøjtet limefrugt

2½ dl piskefløde

Pynt:

400 g friske hindbær

1 glas ribsgelé

Kiksebund:

Tænd ovnen på 175 grader. Læg kiksene i en frysepose og knus dem. Det er vigtigt at kiksene er næsten pulveriserede. Smelt for svag varme, smørret og rør det sammen med kiks og kanel. Tryk kiksemassen ud i bunden på springformen. Sørg for at især kanten er lige. Bag kiksebunden i 10 min. Lad den køle helt af i formen.

Ostecreme:

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min. Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen i en stor skål. Pisk, i en anden skål, fløden til blødt flødeskum. Smelt i en lille gryde ved meget svag varme, den udblødte husblas med det vand som hænger ved. Rør 4-5 spsk. flødeskum med den smeltede husblas. Vend resten af flødeskummet med flødeostecremen. Vend til sidst husblas-flødeblandingen hurtigt sammen med flødeostecremen. Fordel cremen på kiksebunden i springformen, og vip springformen i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.

Stil cheesecaken på køl i mindst 2 timer eller længere, så flødeostecremen stivner.

Smelt ribsgeléen ved svag varme. Den skal kun lige smelte. Hæld ribsgeléen ud på den stivnede cheesecake, og drej formen rundt, så geléen fordeles jævnt. Sæt hurtigt hindbærrene tæt sammen, inden geléen stivner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *