Kylling med oliven og chorizo

IMG_1573

   1 hel kylling skåret i 12 dele

   100 g parmaskinke

   80 g chorizo i skiver, gerne spicy

     3 fed hakkede hvidløg

     1 stort hakket løg

        2 dl hvidvin

        2 dåser gode flåede tomater

      60 g udstenede sorte oliven

     Saften af ½ citron

   4 kviste hakkede frisk timian

   2 kviste hakkede frisk oregano

    6 hakkede salvie blade

   2 kviste hakkede frisk rosmarin

Steg kyllingestykkerne gyldne på en pande. Tag dem derefter op. Skær parmaskinken og chorizo i skiver og steg dem sprøde i en stor gryde, hvorefter de hakkede løg og hvidløg tilsættes. Når løg og hvidløg er glasklare kommes kyllingestykkerne tilbage i gryden, hvorefter vinen hældes ved, og det koges i 2 minutter. Tilsæt de flåede tomater, saften fra citronen og de hakkede krydderurter. Lad retten småsimre i 30 minutter, hvorefter de sorte oliven kommes ved. Lad retten simre yderligere i 10 minutter.

Retten serveres med ris.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *