Bagt laks med urter

054

4 personer

800g lakseside med skind

1 økologisk citron

Havsalt og friskkværnet peber

1 håndfuld blandede urter (dild, citrontimian og estragon)

1 kg små kogte kartofler

Pesto:

2 fed hvidløg

1 håndfuld friske basilikumblade

25g pinjekerner

40g reven Grana Padana ost eller parmesan

½ dl olivenolie

Havsalt og peber

Læg laksesiden på en plade med bagepapir. Læg citronskiver på og drys med salt, peber og krydderurter. Bag laksen ved 200 grader i almindelig ovn i ca. 25 minutter. Blend hvidløg, basilikumblade, pinjekerner og ost til en tyk pasta. Tilsæt olivenolien i en tynd stråle indtil pestoen har den rette konsistens. Smag til med salt og peber. Tilsæt lidt af kogevandet fra kartoflerne, så pestoen binder bedre og bland med de kogte kartofler.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *