Æble-/karamellagkage

karamel lagkage

10 personer

Karamel

50g valnøddekerner

175g sukker

½ l piskefløde

 

Lagkage

4 røde æbler med hvidt kød

4 spsk. friskpresset citronsaft

2½ spsk. Sukker

3 lyse lagkagebunde

 

Pynt

½ rødt æble

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 spsk. sukker

¼ l piskefløde

 

Karamel

Læg valnødderne tæt sammen på et stykke bagepapir. Kom sukkeret i en gryde i et jævnt lag. Smelt sukkeret ved kraftig varme og uden omrøring til det begynder at gyldne i kanten. Rør til sukkeret er helt smeltet – det går stærkt. Tag gryden af varmen og hæld ca. 4 spsk. karamel over valnødderne med en metalske, så det ikke hænger fast. Kom fløden i resten af karamellen og kog blandingen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er smeltet igen. Frys karamelfløden i ca. 2 timer.

 

Lagkagen

Riv æblerne groft og vend dem hele tiden i citronsaft og sukker, så de ikke bliver brune. Pisk karamelfløden let og luftigt.

Læg en lagkagebund på et fad. Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden og derefter halvdelen af karamelflødeskummet. Gentag med en bund, resten af de revne æbler og karamelflødeskummet. Læg den sidste bund øverst og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer.

Skær det halve æble i tynde skiver og læg dem i citronsaft og sukker.

Hak de karamelliserede valnødder groft. Pisk fløden til et let skum. Fordel flødeskummet med en paletkniv, så lagkagen er dækket helt af flødeskum. Pynt med valnøddekaramel og skiver af æble.

Lagkagen skal pyntes i sidste øjeblik, da æblerne ellers bliver brune.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *