Cirka 1 liter
3 3/4 dl. kaffefløde på 9 %
75g flormelis
3 pasteuriserede æggeblommer
3 dl friske basilikumblade
1 spsk. fintreven økologisk citronskal
2 spsk. friskpresset limesaft
2 spsk. friskpresset citronsaft
Bring fløde og flormelis i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme mens der røres i ca. 1 minut Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne let sammen. Pisk halvdelen af den varme fløde i æggeblommerne. Hæld det tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ minut eller til massen bliver tykkere. Det må ikke koge. Lad det køle af.
Hæld massen i blenderen og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is i minimum 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.