6-8 personer
120g smør
250g mel
75g flormelis
1 æg
Fyld:
175g marcipan
100g rørsukker
100g blødt smør
2 æg
40g mel
1 tsk. revet citronskal
½ dl piskefløde
50g mørk chokolade
300g jordbær
Vaniljeis eller flødeskum
Mynte
Skær smørret i små tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i film og sæt den i køleskabet i 45 minutter. Rul dejen ud og beklæd tærteformen (gerne med løs bund) med dejen. Rør marcipan sammen med rørsukker, smør, æg, mel og citronskal. Smør marcipanmassen ud på tærtebunden og bag tærten i ovnen 35 minutter ved 200 grader. Afkøl kagen. Kom piskefløde i en gryde og opvarm det ved svag varme. Hak chokoladen fint og kom det i en skål, og rør det sammen med den varme fløde, til en jævn masse. Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør chokoladen på den afkølede tærte, og pynt med jordbær. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Servér med lidt flødeskum eller vaniljeis og friske mynteblade.