3 grov brød
25 g gær
½ l vand
1½ spsk salt
1½ tsk honning
200 g rugmel
525 g sigtet speltmel eller hvedemel
Smuldr gæren i en skål med vand og rør sammen. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 35-40 min. på et lunt sted. Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min. Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde. Sæt et fad med vand i bunden af ovnen, for at opnå en meget sprød skorpe.