4 personer
4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
4 løg,
200 g gulerod,
200 g bladselleri
200 g hakket oksekød, 3 % fedt
6 dl tomater i tern
2 dl vand
1 lille håndfuld frisk oregano
2 tsk. Havsalt og kværnet sort peber
600 g spidskål
En lille håndfuld frisk basilikum
20 g friskrevet parmesanost
Skær løg, gulerod og bladselleri i små tern. Svits dem i olien og kom kødet ved, og rør godt. Tilsæt de ternede tomater, vand og en kvist oregano. Lad saucen simre i 15 minutter, og smag til med salt og peber. Tag oreganokvisten op.
Snit spidskål helt fint, overhæld det med kogende vand og dræn med det samme. Anret spidskålen med basilikumblade, kødsauce, oreganoblade og riv parmesanosten over.
Tips
Bolognesesaucen er velegnet til at fryse ned, så lav gerne en stor portion.
Den må jeg bare prøve
Det smager skønt Linda. Prøv også nogle af de andre gode opskrifter med *.