Tomattærte med gedeost

tærte

4 personer

Tærtedej:

150g hvedemel

50g fuldkornsspeltmel

1/2 tsk. havsalt

80g smør

100g ricotta

Fyld:

150g ricotta

2 æg

2 spsk. minimælk

Salt og friskkværnet peber

5 tomater

100g gedeost (gerne smøreost)

frisk timian

Tærteform ca. 24 cm.

Kom mel og salt i en skål og kom smør i. Tilsæt ricotta og ælt dejen sammen og læg den koldt 1/2 times tid. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal med løs bund med dejen.  Prik tærtedejen med en gaffel og bag den i ovnen ved 200 grader i 15 min. Pisk ricotta, æg og mælk sammen og smag til med krydderier. Hæld fyldet ud på bunden og læg tomatskiver på hele toppen af tærten. Drys med frisk timian og bag tærten færdig i 20-30 min. Server tærten lun.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *