Asiatisk nudelsalat med kødboller

asiatiske kødboller

4 personer

Kødboller:

400g hakket svin og okse

1 revet løg

1½ spsk. mel

1 æg

½ bdt. hakket koriander

½ dl soja

1/4 dl sukker

200g nudler

1 tsk. sukker

saft af 1 lime

1/2 hakket rød chili

3 groft revne gulerødder

1 lille rødløg i ringe

½ spidskål i strimler

sesamfrø

bredbladet persille

Rør kødet med salt, æg, mel, løg og koriander og form boller i golfboldstørrelse(gør ske og hånd våd og form). Steg kødbollerne i lidt olie på en varme pande til de er gennemstegte. Kog soja og sukker indtil sukkeret er opløst og lad det køle af. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem i koldt vand, for at undgå at de klistrer. Rør sukker og limesaft til en ensartet væske og smag til med chili. Svits gulerødder og spidskål kort på panden i en smule olie. Bland nudler, gulerødder, spidskål og rødløg i en skål med limesukkeret. Vend forsigtigt kødbollerne i sojablandingen og læg dem i skålen. Drys med hakket bredbladet persille og sesamfrø og server.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *