Chokoladekage med bærmousse og hvid chokolade

choko

Pisk æggene sammen med rørsukker indtil det bliver helt hvidt og luftigt, brug en elpisker eller røremaskine. Bland hvedemel sammen med bagepulver, salt og kakaopulver. Sigt og rør det i æggemassen. Tilsæt vand og smeltet smør, og rør dejen jævn. Rør til sidst den hakkede chokolade i dejen.
Smør en springform af 24 cm i diameter med lidt smør og drys med sukker – og hæld dejen i formen og bag chokoladekagen 20-25 min til den er gennembagt – tjek om den er færdig ved at stikke en kniv ned i midten og hvis dejen ikke hænger ved – så er kagen færdigbagt. Afkøl chokoladekagen.

Udblød husblas i en skål med kold vand.
Kom solbær, rørsukker og vaniljestang i en gryde og kog det indtil det ligner marmelade, ca. 8-10 min ved jævn varme. Kom den udblødte husblas i gryden til solbærmarmeladen – rør det godt sammen og kom det efterfølgende i en skål – så det kan afkøle en smule, endelig ikke for koldt så stivner det, og kan være svært at blande i det piskede flødeskum.

Pisk fløden til flødeskum og vend halvdelen af det i solbærmarmeladen heri og rør det jævnt – og vend herefter resten af fløden i solbær-moussecremen.

Fyld solbærmoussecremen ovenpå den afkølede chokoladekage og sæt den et køligt sted 2-3 timer til moussen er stivnet.

Pynt kagen med hvid chokolade, mørk chokolade og friske mynteblade.

En tanke om "Chokoladekage med bærmousse og hvid chokolade"

  1. Denne opskrift fandt jeg på Alt For Damerne og det er en rigtig skøn forårs-/sommerkage. Jeg brugte brombær i stedet for solbær, da de ikke er til at støve op endnu. Men jeg vil sige, at jo længere hen imod sommer vi kommer, jo sødere er bærrene og jo mere smager de også af. Den mørke chokolade, som bruges i kagen bør ikke være med det højeste kakao indhold, da det tager smagen fra bærrene. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *