Rugbaguettes

rug
12g gær eller 6g tørgær
½l koldt vand
1 dl yoghurt naturel
1 spsk salt
2 spsk mørk sirup
1 dl knækkede rugkerner
400g rugmel
200g hvedemel ell. groft hvedemel
Rør gæren ud i det kolde vand og tilsæt yoghurt, salt, sirup, rugkerner og rugmel. Tilsæt hvedemelet og rør dejen glat. Dejen skal ligne en fast grød. Tildæk skålen med film og sæt den på køl natten over. Del dejen i 3 portioner og ælt med lidt ekstra mel og form til aflange brød. Læg på bageplade og lad dem efterhæve i 10 min, før de bages ved 1750 varmluft i ca. 30 minutter.
Tip: Sæt en lille bradepande med vand i bunden af ovnen, imens brødene bages. Det gør skorpen ekstra sprød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *