2 dl mælk
2 dl lunkent vand
25g gær
1 spsk. flydende honning
1 tsk. salt
1½ spsk. solsikkeolie ell. anden neutral olie
100g fintmalede mandler
Ca. 500g hvedemel
1 sammenpisket æg
1 pose mandelflager
Mælk og vand røres sammen. Opløs gæren heri, når blandingen er fingervarmt. Honning, salt og olie røres i. Hak eller blend mandlerne (ønsker man et brød med god mandelsmag i, hakkes kun groft) og rør dem i. Ælt hvedemelet i lidt af gangen til en smidig dej. Dejen skal kunne æltes på bordet. Stil dejen til hævning med et fugtigt viskestykke et lunt sted i 1-1½ time. Slå dejen ned og form et langt og ovalt brød. Lad efterhæve ½-1 time. Pensl med æg og drys med mandelflager. Bag brødet nederst i ovnen på 200o i 35-40 min.
Tips: Bank på bunden af brødet, hvis det lyder hult er det færdigt. Brødet kan fryses.