Groft nordisk brød

groft

1 brød

2 dl lunkent vand

25 g gær

1 tsk salt

3 spsk olie

2 dl yoghurt naturel

250 g grahamsmel

300 g fuldkornshvedemel

Fyld Nødder, kan tilsættes (valnødder er virkelig gode) Pensling Vand eller mælk

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen på røremaskine i 10-15 minutter ved langsom omrøring. Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og lad den hæve lunt i 1 time. Rør dejen ganske lidt og kom den derefter i en smurt form eller læg den direkte på en bageplade med bagepapir. Lad brødet efterhæve tildækket med et fugtigt klæde i 15-20 minutter. Bag brødet ved 200˚ i ca. 30 minutter på nederste rille.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *