Dumplings i bouillon

4 personer:

250 g blandede svampe (østershatte, kejserhatte eller shiitake)

1 spsk. sesamolie

3 spsk. soja

5g frisk ingefær

2 gulerødder

1 stilk citrongræs

2 spsk. koriander, finthakket (kan udelades)

1-2 spsk. majsstivelse

1 pk. dumpling wrappers

Bouillon:

1 L grøntsagsbouillon

3 spsk. risvinseddike

3 spsk. soja

Forårsløg

Børst svampene rene for jord uden brug af vand. Hak svampene i mindre stykker og steg dem på en tør pande og krydr med salt. Hæld eventuel væske fra svampene og rør dem med sesamolie og soja. Skræl og riv gulerødderne. Skyl og skær enderne af citrongræs og hak det fint, sammen med koriander. skræl og riv ingefær på den fine side af rivejernet. Tilsæt gulerødder, citrongræs, koriander og ingefær til farsen. Rør majsstivelse i, til konsistensen er fast. Smag farsen til med ekstra soja og ingefær.

Læg en skefuld fars på en dumpling wrapper og fugt kanten med vand og fold til en halvmåne. Klem kanten sammen med fingrene og klem de to ender sammen. Bring bouillonen i kog. Læg 5-6 dumplings i bouillonen og lad dem koge i cirka 6 minutter.

Anret de kogte dumplings i skåle og smag bouillonen til med soja og risvinseddike. Hæld bouillonen i skålene og pynt med snittet forårsløg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *