Wok med thai-marineret oksekød

4 personer

Marinade:

1 dl. sojasauce

1 dl. sesamolie

1 spsk. kokossukker

3 spsk. sesamfrø

3 cm friskrevet ingefær

3 fed revet hvidløg

500g oksekød i mundrette tern

Nudelsalat:

400g fuldkornsnudler

2 store gulerødder i pinde

½ rødkål, snittet

200g broccoli i mindre stykker

3 forårsløg i tynde skiver

Dressing:

½ chili, finthakket

Saft af 1 limefrugt

1 spsk. sojasauce

2 spsk. sesamolie

1 spsk. kokossukker

Rist sesamfrø på en tør pande og lad dem køle af. Bland de øvrige ingredienser sammen og hæld dem i en frysepose sammen med kødet. Læg fryseposen i køleskabet i minimum 12 timer og vend den jævnligt.

Rør ingredienserne sammen til dressingen og sæt den på køl til den skal bruges.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og skyl dem i koldt vand. Vend nudlerne med dressingen i en skål. I en anden skål lægges gulerødder, broccoli og rødkål. Overhæld dem med kogende vand og lad stå i et par minutter. Vend grøntsager sammen med nudler.

Opvarm en wok til meget høj varme og steg oksekød ad flere omgange så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken.

Bland oksekødsstrimlerne med nudlerne og top med forårsløg og servér.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *