4 personer
4 kyllingebrystfileter
1 bundt frisk basilikum
2 kugler frisk mozzarella
4 skiver serrano skinke
2 æg
2 dl. rasp
1½ tsk. salt
1 dl hvedemel
Friskkværnet peber
Smør og olie til stegning
Kødnåle
Tilbehør:
250g grønne bønner
400g pastaskruer
1 grøntsagsbouillon
Pesto:
40 g pinjekerner
40 g fintreven grana padano ost
1 stor håndfuld frisk basilikum
Olivenolie
Skær en dyb lomme i hver kyllingefilet. Del de to mozzarellakugler i halve og læg 4 basilikumblade på hver og vikl osten ind i en skive serrano skinke. Læg et ostestykke i hver lomme på kyllingefileterne og luk hullet med kødnåle.
Pisk æg med en gaffel i en dyb tallerken. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken. Hæld mel i en tredje tallerken. Vend kyllingefileterne i mel, herefter æg og til sidst i rasp. Kyllingefileterne steges på en pande i en blanding af olie og smør i ca. 10 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken og tilsæt en grøntsagsbouillon. Tilsæt de grønne bønner i de sidste par minutter og kog med. Skyl kort pasta og bønner i koldt vand.
Pinjekerner, grana padano og basilikum puttes i en blender eller foodprocessor. Olivenolie hældes ved i en tynd stråle mens der røres. Ønskes en grovere konsistens, røres kun kort.
Bland pasta med grønne bønner og vend pestoen i og servér med kyllinge – Cordon Bleu.