Gulerodssuppe

4 personer

2 fed hvidløg

2 løg

2 cm frisk ingefær

700g gulerødder

1 spsk. olivenolie

1 tsk. gurkemeje

1 tsk. spidskommen

Salt og peber

7 dl grøntsagsbouillon

2 dl piskefløde

Kerner fra ½ granatæble

Creme fraiche

Rugbrødscroutoner:

4 skiver swartzbrot (uden kerner)

2 spsk. olivenolie

Havsalt

 

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl og riv ingefær og skræl gulerødder og skær dem i 2 cm tykke skiver. Svits løg og ingefær i olie i en gryde, sammen med gulerødder. Tilsæt krydderier og lad dem svitse til de begynder at dufte. Hæld bouillon ved og lad det koge i 15 minutter, til gulerødderne er møre. Blend suppen med en stavblender. Varm suppen op igen, tilsæt fløde og smag til med salt og peber.

Rugbrødscroutoner:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær rugbrødet i mindre firkanter og vend med olie og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og rist dem i ovnen, til de er sprøde.

Servér suppen med topping af rugbrødscroutoner og granatæblekerner og lidt creme fraiche.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *