Forloren hare i rosmarinsauce med bagt grønt

4 personer

1 løg

3 fed hvidløg

500g hakket svinekød

1 æg

1 tsk salt

1 dl havregryn

1 dl mælk

100g parmaskinke

3 dl grøntsagsbouillon

Friskkværnet peber

Rosmarinsauce:

Bouillon fra farsbrødet

2½ dl fløde

1 tsk rosmarin, tørret

1 spsk. balsamicoeddike

Salt

Bagte grøntsager:

1 kg små kartofter

3 røde/orange peberfrugter

2 spsk. olivenolie

1 bundt bredbladet persille

Salt

Tænd ovnen på 225 grader. Pil og hak løg og hvidløg. Rør kød, løg, salt, æg, havregryn og peber sammen. Tilsæt mælk indtil farsen er fast. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfastfad. Pak farsbrødet ind i parmaskinke. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ned på 200 grader, hæld bouillon i fadet og steg videre i 30 minutter.

Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker. Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen samme med farsbrødet i 30 minutter. Når grøntsagerne er færdige, drysses de med hakket persille.

Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *