Paprikakødboller i tomatsauce med couscous

4 personer

600g hakket oksekød

1 æg

1 håndfuld friskhakket oregano

1 spsk. røget paprika

2 spsk. gourmetrasp

Tomatsauce:

2 skalotteløg

2 spsk. koncentreret tomatpuré

2 spsk. balsamicoeddike

400g hakkede tomater

2,5 dl vand

1 tsk sukker

Olivenolie til stegning

Couscous:

2,5 dl couscous

3 dl kogende vand

Saft af 1 citron

4 spsk. olivenolie

1 stor håndfuld hakket mynte

1 stor håndfuld hakket persille

1 agurk

200g tomater

100g soltørrede oliven

Havsalt og friskkværnet peber

Rør kødet med æg, salt, peber, rasp og krydderier til en fast fars. Form til kødboller på størrelse med en valnød.

Pil og skær skalotteløg i små tern og steg løg i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike og steg i et par minutter. Hæld hakkede tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved middel varme i 15 minutter. Vend kødbollerne i tomatsaucen og kog retten i 10- 15 minutter og sluk for varmen.

Hæld kogende vand over couscousgrynene i en skål og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad couscous trække i 10 minutter. Løsn de dampede gryn med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olie og fortsæt med at løsne grynene. Skyl og hak persille  og mynte fint. Skær agurk og tomater i tern, fjern de inderste kerner fra begge inden de skæres i tern. Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber og server med kødbollerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *