4 personer
600g hakket oksekød
1 æg
1 håndfuld friskhakket oregano
1 spsk. røget paprika
2 spsk. gourmetrasp
Tomatsauce:
2 skalotteløg
2 spsk. koncentreret tomatpuré
2 spsk. balsamicoeddike
400g hakkede tomater
2,5 dl vand
1 tsk sukker
Olivenolie til stegning
Couscous:
2,5 dl couscous
3 dl kogende vand
Saft af 1 citron
4 spsk. olivenolie
1 stor håndfuld hakket mynte
1 stor håndfuld hakket persille
1 agurk
200g tomater
100g soltørrede oliven
Havsalt og friskkværnet peber
Rør kødet med æg, salt, peber, rasp og krydderier til en fast fars. Form til kødboller på størrelse med en valnød.
Pil og skær skalotteløg i små tern og steg løg i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike og steg i et par minutter. Hæld hakkede tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved middel varme i 15 minutter. Vend kødbollerne i tomatsaucen og kog retten i 10- 15 minutter og sluk for varmen.
Hæld kogende vand over couscousgrynene i en skål og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad couscous trække i 10 minutter. Løsn de dampede gryn med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olie og fortsæt med at løsne grynene. Skyl og hak persille og mynte fint. Skær agurk og tomater i tern, fjern de inderste kerner fra begge inden de skæres i tern. Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber og server med kødbollerne.