Chokoladekage med bær

Kagebunde:

4,5 dl muscovadosukker

175g smør

3 æg

4,5 dl hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk salt

1,5 dl kakaopulver

2,5 dl vand

1,5 dl kærnemælk

2 tsk vaniljesukker

 

Chokoladecreme:

300g mørk chokolade

225g smør

3 dl sigtet flormelis

1 tsk vaniljesukker

1 knivspids salt

2 bakker friske hindbær

1 bakke jordbær

1 lille bakke blåbær

Smør en springform på 26 cm med smør og tænd ovnen på 180 grader. Bland mel, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen i en skål. I en anden skål røres sukker og smør luftigt, tilsæt æggene et ad gangen. Vend melblandingen i skiftevis med kærnemælken. Hæld kakao og vand i en gryde og varm op under omrøring. Bland kakaoen i dejen, mens der røres. Hæld dejen i formen og bag i cirka 40 minutter, til kagen er gennembagt.

Smelt chokoladen over et vandbad og køl den helt ned. Pisk smør, flormelis, salt og vaniljesukker til en cremet og lys masse. Hæld den afkølede chokolade i en tynd stråle i massen, under piskning, indtil cremen er let og luftig.

Del kagen i to lag og smør med et tyndt lag chokoladecreme på den nederste bund. Fordel en bakke hindbær på bunden og læg den øverste kagebund på. Smør resten af chokoladecremen ud over kagen og ned af siderne. Pynt kagen med friske bær og server.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *