12 stk.
100g hvedemel
150g mørk muscovado sukker
1 tsk. bagepulver
200g mørk chokolade
3 æg
150g smør
Muffinforme
Karamelcreme:
200g sukker
4 spsk. vand
1 dl piskefløde
150g smør
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. salt
100g flormelis
Flagesalt
Smør og chokolade smeltes over vandbad. Del æggene i hvider og blommer og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og muscovado sukker til en lys og cremet blanding. Afkøl chokoladeblandingen og pisk æggeblommerne heri. Bland mel og bagepulver i dejen. Vend de stive æggehvider i. Fordel dejen i formene og bag i ovnen ved 180 grader i cirka 15 minutter.
Forbered nu den saltede karamelcreme. Varm piskefløden i en gryde, den skal kun lunes og må ikke koge. Sukker og vand bringes i kog i en gryde ved middel varme. Vent med at rør i gryden til sukkeret begynder at smelte og har fået en gylden farve. Fjern gryden fra varmen og pisk den lune fløde i, til karamellen får en cremet konsistens. Afkøl. Pisk smør med vaniljesukker og salt til en luftig masse og tilsæt flormelis og pisk til en ensartet creme. Pisk den kolde karamel i smørcremen og afkøl cremen i 30 minutter i køleskab. Kom cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne. Drys med lidt flagesalt.