10-12 personer
Dej:
200g hvedemel
1/4 tsk salt
120g smør
60g flormelis
Ca. 1 spsk. koldt vand
1 æggeblomme
Creme:
Fileter af 4 små citroner
Skal af 1 ubehandlet citron
2 dl piskefløde
2 hele æg
2 æggeblommer
100g sukker
Marengs:
4 pasteuriserede æggehvider
160g sukker
Kom mel, salt, smør og flormelis i en røremaskine. Tilsæt æggeblomme og saml dejen med vandet under let omrøring. Saml dejen med hænderne og lad den hvile, indpakket i husholdningsfilm i køleskabet i 1 time.
Smør tærteformen og drys den med mel. Tryk dejen ud i tærteformen med fingrene, så dejen dækker bunden og siderne. Prik bunden med en gaffel og stil formen i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden i en 180 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter, til den er let gylden.
Når tærtebunden er færdig, skrues ovnen ned på 150g. Bunden pensles let med pisket æg for at undgå at fyldet siver ud.
Blend alle ingredienser til fyldet og hæld det i den forbagte tærtebund. Bag tærten til cremen har sat sig. Tærten skal være helt nedkølet inden marenges kommes på.
Æggehvider og sukker hældes i skål og varmes over simrende vandbad, indtil sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen og pisk med høj hastighed, indtil marengsen er stiv og skinnende.
Pynt tærten med marengs toppe og brænd med en gasbrænder.