Fransk citrontærte

10-12 personer

Dej:

200g hvedemel

1/4 tsk salt

120g smør

60g flormelis

Ca. 1 spsk. koldt vand

1 æggeblomme

Creme:

Fileter af 4 små citroner

Skal af 1 ubehandlet citron

2 dl piskefløde

2 hele æg

2 æggeblommer

100g sukker

Marengs:

4 pasteuriserede æggehvider

160g sukker

Kom mel, salt, smør og  flormelis i en røremaskine. Tilsæt æggeblomme og saml dejen med vandet under let omrøring. Saml dejen med hænderne og lad den hvile, indpakket i husholdningsfilm i køleskabet i 1 time.

Smør tærteformen og drys den med mel. Tryk dejen ud i tærteformen med fingrene, så dejen dækker bunden og siderne. Prik bunden med en gaffel og stil formen i køleskabet i 30 minutter. Forbag tærtebunden i en 180 grader forvarmet ovn i 15-20 minutter, til den er let gylden.

Når tærtebunden er færdig, skrues ovnen ned på 150g. Bunden pensles let med pisket æg for at undgå at fyldet siver ud.

Blend alle ingredienser til fyldet og hæld det i den forbagte tærtebund. Bag tærten til cremen har sat sig. Tærten skal være helt nedkølet inden marenges kommes på.

Æggehvider og sukker hældes i skål og varmes over simrende vandbad, indtil sukkeret er opløst. Tag skålen af varmen og pisk med høj hastighed, indtil marengsen er stiv og skinnende.

Pynt tærten med marengs toppe og brænd med en gasbrænder.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *