4 personer
Dej:
25g gær
1 tsk. salt
250g durummel
Cirka 250g hvedemel
1 spsk. olivenolie
3 dl lunkent vand
Pesto:
Topping:
2 store bagekartofler
250g mascarpone
4 kviste frisk rosmarin
Havsalt og friskkværnet peber
Gæren opløses i lunkent vand, hvorefter salt og olivenolie tilsættes. Tilsæt durummel og hvedemel lidt efter lidt. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i to og udrul to tynde pizzabunde og læg dem på bageplader med bagepapir.
Tænd ovnen på 250 grader. Skær bagekartoflerne i papirtynde skiver og læg dem i koldt vand i 5 minutter. Lad kartoffelskiverne dryppe af på køkkenrulle. Smør pizzabundene med pestoen og fordel kartoffelskiverne og små skefulde mascarpone på pizzaerne. Drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Bag Pizzaerne i ovnen til de er gyldne og sprøde, cirka 15 minutter.