Kartoffelpizza med hjemmelavet pesto

4 personer

Dej:

25g gær

1 tsk. salt

250g durummel

Cirka 250g hvedemel

1 spsk. olivenolie

3 dl lunkent vand

Pesto:

Basilikumpesto

Topping:

2 store bagekartofler

250g mascarpone

4 kviste frisk rosmarin

Havsalt og friskkværnet peber

Gæren opløses i lunkent vand, hvorefter salt og olivenolie tilsættes. Tilsæt durummel og hvedemel lidt efter lidt. Ælt til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.

Del dejen i to og udrul to tynde pizzabunde og læg dem på bageplader med bagepapir.

Tænd ovnen på 250 grader. Skær bagekartoflerne i papirtynde skiver og læg dem i koldt vand i 5 minutter.  Lad kartoffelskiverne dryppe af på køkkenrulle. Smør pizzabundene med pestoen og fordel kartoffelskiverne og små skefulde mascarpone på pizzaerne. Drys med hakket rosmarin og krydr med salt og peber. Bag Pizzaerne i ovnen til de er gyldne og sprøde, cirka 15 minutter.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *