4 personer
2 mellemstore løg
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 dåse hakkede tomater
140g tomatpuré
2 dåser kidneybønner
300g hakket oksekød
1 oksebouillon terning
1 spsk. røget paprika
1 tsk. kanel
½ spsk. stødt spidskommen
Flagesalt og friskkværnet peber
30g mørk chokolade
3 spsk. rødvinseddike
Olivenolie til stegning
4 mellemstore bagekartofler
Olivenolie
Groft salt
Creme fraiche
Persille
Skyl og tør bagekartoflerne. Skær et kryds igennem cirka halvdelen af kartoflen og pensl dem med olivenolie. Dæk bunden af et ovnfast fad med et tyndt lag groft salt, og læg kartoflerne heri. Drys kartoflerne med lidt salt og bag dem i ovnen til de er møre, cirka 1 time.
Pil og hak løg og hvidløg, Rens chili og hak fint. Steg løg og chili i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt oksekød og krydderier og steg til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Lad retten simre i 10 minutter. Tilsæt skyllede kidneybønner og smag retten til med hakket chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
Tryk bagekartoflerne let åbne og fyld med chili con carne. Top med creme fraiche og hakket persille.