Chili con carne med bagekartofler

4 personer

2 mellemstore løg

3 fed hvidløg

1 frisk rød chili

1 dåse hakkede tomater

140g tomatpuré

2 dåser kidneybønner

300g hakket oksekød

1 oksebouillon terning

1 spsk. røget paprika

1 tsk. kanel

½ spsk. stødt spidskommen

Flagesalt og friskkværnet peber

30g mørk chokolade

3 spsk. rødvinseddike

Olivenolie til stegning

4 mellemstore bagekartofler

Olivenolie

Groft salt

Creme fraiche

Persille

Skyl og tør bagekartoflerne. Skær et kryds igennem cirka halvdelen af kartoflen og pensl dem med olivenolie. Dæk bunden af et ovnfast fad med et tyndt lag groft salt, og læg kartoflerne heri.  Drys kartoflerne med lidt salt og bag dem i ovnen til de er møre, cirka 1 time.

Pil og hak løg og hvidløg, Rens chili og hak fint. Steg løg og chili i en stor gryde i lidt olie. Tilsæt oksekød og krydderier og steg til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og bouillon. Lad retten simre i 10 minutter. Tilsæt skyllede kidneybønner og smag retten til med hakket chokolade, rødvinseddike, salt og peber.

Tryk bagekartoflerne let åbne og fyld med chili con carne. Top med creme fraiche og hakket persille.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *