Focacciabrød med rosmarin

Dej:

50g gær

300g fuldkornshvedemel

1 l lunkent vand

1 kg italiensk tipo 00 hvedemel

2 ½ spsk. flagesalt

Topping:

½ dl olivenolie

1 ½ spsk. flagesalt

4 rosmarinstilke

1 bradepande 30×40 cm

smagsneutral olie til bradepanden

Gæren smuldres i røremaskinens skål. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes på lavt niveau i ca. 25 minutter, så dejen bliver elastisk. Lad dejen hæve i røreskålen i 30 minutter. Smør bagepladen med olien og hæld dejen heri og lad den hæve igen utildækket i 30 minutter.

Fordel olivenolien på dejens overflade og drys med flagesalt og rosmarin. Lav fordybninger i dejen med mellemrum, så olie kan fordele sig i brødet.

Bag brødet i en forvarmet ovn på 230 grader i ca. 35 minutter. Sæt en ovnfast skål med ca. 1 dl vand i bunden af ovnen, for at skabe damp og gøre brødets skorpe sprød.

Lad det bagte brød afkøle på en bagerist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *