Citronmåne med citroncreme og karameliserede hasselnødder

IMG_1561 (2)

150g smør

200g sukker

3 æg

200g hvedemel

125g marcipan

1 tsk bagepulver

2 ubehandlede citroner

Citroncreme:

400g mascarpone

100g creme fraiche 38 %

100g flormelis

Pynt:

1 dl rørsukker

300g hasselnødder

Lidt skovsyre (kan udelades)

Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smørret, og rør sammen med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Riv marcipanen og kom det i dejen. Rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt sammen. Riv skallen af citronerne og pres saften af den ene citron. Gem lidt skal til cremen. Kom skal og saft i dejen. Beklæd en springform ca. Ø 20 cm, med bagepapir og bag kagen i 30 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten, når den er helt afkølet.

Rør resten af citronskallen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel 3/4 på den ene kagebund. Læg den anden kagebund ovenpå og smør resten af cremen på toppen og ned ad siden.

Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Fordel nødderne på toppen af kagen og siderne. Pynt med lidt skovsyre og server.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *