150g smør
200g sukker
3 æg
200g hvedemel
125g marcipan
1 tsk bagepulver
2 ubehandlede citroner
Citroncreme:
400g mascarpone
100g creme fraiche 38 %
100g flormelis
Pynt:
1 dl rørsukker
300g hasselnødder
Lidt skovsyre (kan udelades)
Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smørret, og rør sammen med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Riv marcipanen og kom det i dejen. Rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt sammen. Riv skallen af citronerne og pres saften af den ene citron. Gem lidt skal til cremen. Kom skal og saft i dejen. Beklæd en springform ca. Ø 20 cm, med bagepapir og bag kagen i 30 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten, når den er helt afkølet.
Rør resten af citronskallen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel 3/4 på den ene kagebund. Læg den anden kagebund ovenpå og smør resten af cremen på toppen og ned ad siden.
Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Fordel nødderne på toppen af kagen og siderne. Pynt med lidt skovsyre og server.