Forloren hare i rosmarinsauce med bagt grønt

4 personer

1 løg

3 fed hvidløg

500g hakket svinekød

1 æg

1 tsk salt

1 dl havregryn

1 dl mælk

100g parmaskinke

3 dl grøntsagsbouillon

Friskkværnet peber

Rosmarinsauce:

Bouillon fra farsbrødet

2½ dl fløde

1 tsk rosmarin, tørret

1 spsk. balsamicoeddike

Salt

Bagte grøntsager:

1 kg små kartofter

3 røde/orange peberfrugter

2 spsk. olivenolie

1 bundt bredbladet persille

Salt

Tænd ovnen på 225 grader. Pil og hak løg og hvidløg. Rør kød, løg, salt, æg, havregryn og peber sammen. Tilsæt mælk indtil farsen er fast. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfastfad. Pak farsbrødet ind i parmaskinke. Steg farsbrødet i ovnen i 15 minutter. Skru ned på 200 grader, hæld bouillon i fadet og steg videre i 30 minutter.

Skrub og halvér kartoflerne. Rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker. Vend kartofler og peberfrugter med olie og salt og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen samme med farsbrødet i 30 minutter. Når grøntsagerne er færdige, drysses de med hakket persille.

Hæld bouillonen fra ovnfadet i en lille gryde. Rør fløde og rosmarin i, og kog op. Smag saucen til med salt, peber og eddike.

 

 

 

 

Kyllingegryde med chorizo og oliven

4 personer

150g chorizo

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 spsk. paprika

1 spsk. oregano, tørret

½ spsk. rosmarin, tørret

2 dåser hakkede tomater

140g tomatpuré

150g cherrytomater

2 laurbærblade

150g soltørrede oliven uden sten

400g kyllingebrystfilet

Salt og friskkværnet peber

Hak og pil løg og hvidløg. Skær chorizo i tynde skiver. Steg løg og chorizo i en gryde i et par minutter. Tilsæt krydderier. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, cherrytomater, laurbærblade og oliven og rør rundt. tilsæt kyllingefileterne og dæk med sauce. Lad retten simre i 30 minutter under låg, til kyllingekødet er helt gennemstegt. Tag kyllingefileterne op af gryden og riv dem fra hinanden med to gafler. Læg kødet tilbage i gryden og smag retten til med salt og peber. Servér med groft brød.

Paprikakødboller i tomatsauce med couscous

4 personer

600g hakket oksekød

1 æg

1 håndfuld friskhakket oregano

1 spsk. røget paprika

2 spsk. gourmetrasp

Tomatsauce:

2 skalotteløg

2 spsk. koncentreret tomatpuré

2 spsk. balsamicoeddike

400g hakkede tomater

2,5 dl vand

1 tsk sukker

Olivenolie til stegning

Couscous:

2,5 dl couscous

3 dl kogende vand

Saft af 1 citron

4 spsk. olivenolie

1 stor håndfuld hakket mynte

1 stor håndfuld hakket persille

1 agurk

200g tomater

100g soltørrede oliven

Havsalt og friskkværnet peber

Rør kødet med æg, salt, peber, rasp og krydderier til en fast fars. Form til kødboller på størrelse med en valnød.

Pil og skær skalotteløg i små tern og steg løg i olie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og balsamicoeddike og steg i et par minutter. Hæld hakkede tomater, vand og sukker i gryden. Lad saucen koge ved middel varme i 15 minutter. Vend kødbollerne i tomatsaucen og kog retten i 10- 15 minutter og sluk for varmen.

Hæld kogende vand over couscousgrynene i en skål og dæk skålen med husholdningsfilm. Lad couscous trække i 10 minutter. Løsn de dampede gryn med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olie og fortsæt med at løsne grynene. Skyl og hak persille  og mynte fint. Skær agurk og tomater i tern, fjern de inderste kerner fra begge inden de skæres i tern. Bland krydderurter, agurk og tomat med couscous, og krydr med salt og peber og server med kødbollerne.