Citronmåne med citroncreme og karameliserede hasselnødder

IMG_1561 (2)

150g smør

200g sukker

3 æg

200g hvedemel

125g marcipan

1 tsk bagepulver

2 ubehandlede citroner

Citroncreme:

400g mascarpone

100g creme fraiche 38 %

100g flormelis

Pynt:

1 dl rørsukker

300g hasselnødder

Lidt skovsyre (kan udelades)

Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smørret, og rør sammen med sukker. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Riv marcipanen og kom det i dejen. Rør til en ensartet masse. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør godt sammen. Riv skallen af citronerne og pres saften af den ene citron. Gem lidt skal til cremen. Kom skal og saft i dejen. Beklæd en springform ca. Ø 20 cm, med bagepapir og bag kagen i 30 minutter. Afkøl på en rist og flæk kagen på midten, når den er helt afkølet.

Rør resten af citronskallen med de øvrige ingredienser til cremen, og fordel 3/4 på den ene kagebund. Læg den anden kagebund ovenpå og smør resten af cremen på toppen og ned ad siden.

Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande sammen med rørsukker. Tag dem af panden og lad dem afkøle. Fordel nødderne på toppen af kagen og siderne. Pynt med lidt skovsyre og server.

 

 

Stegt filet royal med indiske grøntsager

IMG_1603

4 personer

600g filet royal af helleflynder

Grahamsmel

Olie/smør til stegning

Salt og peber

150g kikærter fra dåse

4 gulerødder

2 fed hvidløg

1 rød chili

1 tsk karry

2 spsk. olivenolie

2 rødløg

Saft af to limefrugter

4 persillerødder

1 lille bdt. bredbladet persille

Kerner af et granatæble

Lidt sorte eller lyse sesamfrø

2 dl skyr eller drænet yoghurt

1 limefrugt i både

Naanbrød

Dræn væske fra kikærterne. Skræl gulerødder, og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløg og chili. Skræl persillerødder og del dem i to og på langs. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, dræn vandet fra og lad dem holde sig varme under låg. Rist karryen på en varm og tør pande. Når den begynder at dufte tilsættes olivenolie og kikærter på panden. Rist et par minutter. Kom gulerødder, hvidløg og chili ved og rist det godt. Krydr med havsalt. Pil rødløg, og skær det i tynde både. Pres saften fra limefrugterne. Vend løg og limesaft med gulerødder og drys med hakket persille.

Del fiskestykker i mindre, mundrette stykker og krydr med salt og peber. Vend dem i grahamsmel og steg dem ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør. Steg fiskestykkerne til de er gyldne. Tag fiske af panden og hold den varm. Steg persillerødderne på panden.

Anret fiskestykkerne ovenpå gulerødder og persillerødder. Drys med hakket persille, garnatæblekerner og sesamfrø. Server med skyr, et par limebåde og indisk naanbrød.

Pasta med artiskokhjerter og parmaskinke

IMG_1601

4 personer

60g pinjekerner

1 bdt. basilikum

50g grana padana eller parmesan

2 dl olivenolie

400g frisk pasta (fettucine eller tagliatelle)

1 dåse artiskokhjerter

8 skiver parmaskinke

Rist pinjekerner på en tør pande. Kom de ristede pinjekerner i en blender sammen med basilikumblade, revet parmesan og blend med olie til du opnår en fed og cremet pesto. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Vend pastaen med pestoen. Dræn væden fra artiskokhjerterne og tilsæt dem pastaen. Anret med parmaskinken.

 

Mørbrad med pesto

IMG_1490

4 personer

1 svinemørbrad

100g bacon i skiver

Smør og olie til stegning

Pesto:

1 potte basilikum

50g pinjekerner

25g friskrevet Grana Padana eller parmasanost

1 dl. olivenolie

Havsalt og peber

Tænd ovnen på 175 grader. Puds mørbraden for sener og skær en lomme langs hele mørbraden uden at skære igennem. Læg baconskiver helt tæt på et skærebræt, og læg mørbraden i den ene langside.

IMG_1488

Fyld mørbradlommen med den hjemmelavede pesto, og luk lommen med bacon. Steg mørbraden på en pande i en blanding af olie og smør, indtil den er gylden. Læg den på en bradepande eller ovnfast fad og steg den i ovnen i ca. 30 minutter, de sidste 5 minutter på grill. Lad mørbraden hvile i 10 minutter i fadet.

 

Kylling med oliven og chorizo

IMG_1573

   1 hel kylling skåret i 12 dele

   100 g parmaskinke

   80 g chorizo i skiver, gerne spicy

     3 fed hakkede hvidløg

     1 stort hakket løg

        2 dl hvidvin

        2 dåser gode flåede tomater

      60 g udstenede sorte oliven

     Saften af ½ citron

   4 kviste hakkede frisk timian

   2 kviste hakkede frisk oregano

    6 hakkede salvie blade

   2 kviste hakkede frisk rosmarin

Steg kyllingestykkerne gyldne på en pande. Tag dem derefter op. Skær parmaskinken og chorizo i skiver og steg dem sprøde i en stor gryde, hvorefter de hakkede løg og hvidløg tilsættes. Når løg og hvidløg er glasklare kommes kyllingestykkerne tilbage i gryden, hvorefter vinen hældes ved, og det koges i 2 minutter. Tilsæt de flåede tomater, saften fra citronen og de hakkede krydderurter. Lad retten småsimre i 30 minutter, hvorefter de sorte oliven kommes ved. Lad retten simre yderligere i 10 minutter.

Retten serveres med ris.