Butternutsquash suppe

suppe

4 personer

500g butternutsquash

1 løg

2 fed hvidløg

25g frisk ingefær

3 soltørrede tomater

2 spsk. olivenolie til stegning

1 tsk. stødt spidskommen

1 dåse cherrytomater

1 l grøntsagsbouillon

Havsalt og friskkværnet peber

Ristede kikærter:

1 dåse kikærter

1 spsk. olivenolie til stegning

1 tsk. tørret chili

1 tsk. stødt spidskommen

Flagesalt

Tilbehør:

Bredbladet persille

Rugbaguette http://www.christelsunivers.dk/?p=282

Skrab kernerne ud af din butternutsquash og skræl den. Skær den i grove tern. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefær og hak den fint. Skær soltørrede tomater i strimler. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en gryde i et par minutter. Tilsæt spidskommen og soltørrede tomater og steg videre et par minutter. Tilsæt butternutsquash og steg i 3-4 minutter. Hæld cherrytomater ved, sammen med bouillon. Læg låg på og lad suppen simre i ca. 25 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden og smag til med salt og peber.

Ristede kikærter:

Hæld væden fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Rist dem i olie på panden sammen med chili, spidskommen og salt i 4-5 minutter.

Anret suppen med ristede kikærter på toppen og pynt med persille. Servèr med rugbaguettes til.