Fiskefrikadeller med glaserede rødbeder

fiskefrikadeller

4 personer

600g laksekød

1 tsk. havsalt

Friskkværnet peber

3 spsk. hvedemel

1 løg

1 dl mælk
1 æg
½ bdt. dild
1 spsk. olivenolie og smør til stegning
Glaserede rødbeder:
3 store rødbeder
3 dl balsamicoeddike
2 dl vand
100g sukker
Rugbrødstern:
½ rugbrød
30g smør og 1 spsk. olivenolie til stegning
Havsalt
Hak fiskekødet groft og rør med salt og peber. Pil løgget og riv det fint. Rør det i farsen sammen med mælk, mel og æg. Hak dild fint og bland det i farsen. Varm olie og smør på en pande og form fiskefrikadellerne med en ske. Steg fiskefrikadellerne gyldne og sprøde på begge sider, skru ned for varmen og steg videre i ca. 10 minutter.
Skræl rødbederne og skær dem i tynde stave. Kog eddike, vand og sukker i en gryde og kog til sukkeret er opløst. Kog rødbedestængerne i lagen i ca. 15 minutter, til de er møre.
Skær rugbrøddet i mundrette tern og steg dem sprøde i smør og olie og drys med havsalt.
Servér.

Pizza med parmaskinke, feta og spinat

pizzaingredienser

En hjemmelavet pizza bliver lækker med de rette ingredienser og man må gerne tænke kreativt. på denne pizza er der feta, pinjekerner, parmaskinke, frisk peberfrugt og frisk spinat. Når nogle af ingredienserne på pizzaen er friske, fremstår pizzaen mere lækker og nylavet.

pizza

4 personer

Pizzadej:

30g gær

4 dl lunken vand

1½ tsk. havsalt

400g italiensk hvedemel (tipo 00)

100g fuldkornsdurumhvedemel

150g hvedemel

Fyld:

Tomatsauce til bunden

12 skiver parmaskinke

300g feta

100g pinjekerner eller 1 pose

Topping:

400g friske spinatblade

2 røde peberfrugter

6 spsk. olivenolie

Saften af ½ citron

Havsalt og friskkværnet peber

Dejen laves først. Opløs gær i det lunkne vand og tilsæt salt. Bland al melet og sigt det ud på bordet i et bjerg. Hæld gæropløsningen i en fordybning i midten og arbejd ingredienserne sammen med fingrene, til en smidig og blød dej.

dej

Form dejen til en kugle og lav en kryds i toppen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Skyl og tør spinaten. Rens peberfrugterne og skær dem i ultratynde strimler. Rør olivenolie med citronsaft og smag til med sukker, salt og peber. Vend spinat og peberfrugt med dressingen og stil på køl.

Tryk dejen flad med håndfladerne, og del den i 2 lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel og læg dem på hver sin bageplade.

Fordel tomatsaucen på pizzabundene og top med skinke, smuldret feta og pinjekerner. Bag pizzaerne i en 220 grader varm ovn i ca. 15 minutter, til bundene er sprøde.

Top pizzaerne med spinat-/peberfrugtblandingen og servér straks.