Capresesalat med mørbrad

Capresesalat

4 personer

2 små svinemørbrader, ca. 800g i alt

Havsalt og peber

Olivenolie til stegning

500g små forskelligfarvede tomater

125g mozzarella

150g sorte oliven u. sten

Pesto:

1 potte basilikum

50g pinjekerner

25g friskrevet Grana Padana eller parmasanost

1 dl. olivenolie

Havsalt og peber

Agurkespaghetti:

1 agurk

Afpuds mørbraderne og skær dem i ca. 2 cm tykke skiver. Krydr med salt og peber og brun dem i olie i 3 minutter på hver side. Tænd ovnen på 200 grader og fordel mørbradskiverne i et ovnfast fad. Skyl og halvér tomaterne og fordel dem ovenpå kødet. Grovhak mozzarella og oliven og fordel over kød og tomater. Bag retten i ovnen i ca. 10 minutter.

Kom basilikum, pinjekerner og parmasan i en blender og tilsæt olivenolie lidt ad gangen , indtil pestoen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Skyl agurken og skær den i tynde strimler, brug eventuelt en spiral slicer. Top retten med agurkespaghetti, basilikumpesto og plukkede basilikumblade og servér.

 

 

 

Pasta Caponata

Pasta Caponata

4 personer

1 aubergine i tern

2 rensede, grofthakkede røde peberfrugter

1 hakket løg

3 fed hakkede hvidløg

500g grofthakkede tomater

1 finthakket chili

1 lille håndfuld frisk oregano

1 dl. hakket persille

1dl. hakket mynte

100g grønne oliven

2 spsk. lys balsamico

2 spsk. olivenolie til stegning

300g pasta (fusilli eller tortiglioni)

Lidt kogevand fra pastaen

Havsalt og peber

Varm olien i en stor pande eller gryde og steg aubergine, peberfrugt, chili og oregano i 4 minutter underomrøring. Tilsæt løg, hvidløg og tomater samt halvdelen af krydderurterne, oliven og balsamico. Lad retten simre i ca. 20 minutter under jævnlig omrøring. Kog og afdryp pastaen. Gem lidt kogevand, højst ½ dl. og vend pastaen med grøntsagerne. Spæd til med lidt af kogevandet og smag til med salt og peber. Top retten med de resterende oliven samt krydderurter og servér.