Pappardelle med tomater og mandler

IMG_9979

4 personer

175g pappardelle

50g mandler med skræl

300g forskellige tomater

Salsa:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. lys eddike med smag eks. estragon

2 spsk. friskhakket mynte

1 spsk. friskhakket rød skovsyre

1 fed finthakket hvidløg

Havsalt og friskkværnet peber

Pynt med rød skovsyre

IMG_9973

Til denne ret kan det godt betale sig at købe forskellige rigtig modne tomater. Jeg var selv i Torvehallerne, hos en af grønthandlerne, og håndplukke forskellige lækre tomater.

Start med salsaen. Rør alle ingredienserne sammen og lad stå.

Bland mandler med olivenolie og havsalt og bag dem i ovnen i mellem 5 og 10 minutter, indtil de er let gyldne.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Frisk Pappardelle kan være svært at få fat i og jeg brugte den tørre udgave fra Il Fornaio. Den smager fuldstændig som frisk pasta og kan virkelig anbefales.

5018226

Afdryp pastaen og hold den varm.

Skær tomaterne i både og steg dem i olivenolie på en pande. De modne tomater vil afgive en del væske. Tilsæt lidt maizena udrørt i vand for at tykne saucen.

Bland pastaen med salsaen og hæld tomaterne ovenpå og pynt med skovsyre. Server straks.

Simrelasagne

IMG_9841

4 personer

500g. oksekød med lav fedtprocent

2 hakkede løg

2-4 hvidløg

4 revne gulerødder

4 stilke bladselleri i meget tynde skiver

1 groftrevet squash med skræl

1 stor dåse tomatpuré

2 dåser flåede tomater

4 dl vand, mere hvis simretiden øges

Lasagneplader

Revet ost

Krydderier: salt, peber, oregano og muskatnød

Mornay sauce (ostesauce)

Sauter de hakkede løg til de er gyldne og gennemsigtige, tilsæt kødet og brun det godt. Derefter tilsættes alle de andre råvarer. Lad saucen stå med låg på og simre svagt i 4-6 timer, jo længere jo bedre. Smag på saucen løbende og tilføj ekstra vand, krydderier, tomatpuré, flåede tomater.

I et smurt ovnfastfad kommer man først et lag mornay sauce, derefter skiftevis lasagnesauce og lasagneplader, slut af med lasagnesauce som toppes med et lag bechamelsauce. Fadet sættes i ovnen i ca. 30 min. Serveres med en god grøn salat.