Vichysoise suppe

suppe

4 personer

800 g kartofler

6 porrer

4 fed hvidløg

Smør til stegning

6 kviste frisk timian

2 l hønsebouillon

2 dl piskefløde

1/2 tsk. stødt muskatnød

Havsalt og friskkværnet peber

1 bundt purløg

Skræl kartoflerne og skær dem i terne. Rens porrerne og snit dem i tynde strimler. Pil og hak hvidløg. Steg hvidløg og porrer i smør i en stor gryde, indtil de falder lidt sammen. Tilsæt kartofler, plukket timian og bouillon, og kog i 1/2 time, til kartoflerne er møre. Tag suppen af varmen, og blend den helt med en stavblender. Tilsæt fløden og smag til med muskatnød, salt og peber. Varm suppen op igen og lad den simre i 5 minutter. Server med finthakket persille og groft brød.

Caprese salat

capresesalat

4 personer

5 røde peberfrugter

1 håndfuld frisk basilikum

1 stor håndfuld babyspinat

3 spsk. ristede pinjekerner

125g små mozzarellakugler

1 spsk.. olivenolie

2 spsk. lys balsamico olie

Havsalt og peber

Flæk, udkern og bag peberfrugterne på en bagerist beklædt med stanniol. Grill dem til skindet er mørkt og peberfrugterne bløde. Tag dem ud og lad dem afkøle, og flå skindet af. Vend peberfrugterne med basilikum- og spinatblade. Anret på et fad og kom pinjekerner og mozzarellakugler ved. Dryp med olie og balsamico og krydr med salt og peber.

Kylling i tomat med kartofler

Kylling i tomat

Kartoffel

4 personer

800g overlår og underlår

2 tsk. paprika

Havsalt

2 dåser cherrytomater

150g blandede oliven

5 bagekartofler

2 fed hvidløg

Olivenolie

Lille håndfuld persille

1 fed hvidløg

1/4 revet citronskal

Rids lårene og krydr med paprika og salt. Læg dem i et ovnfast fad og hæld tomat ved. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 40 minutter og tilsæt oliven efter 25 minutter. Skræl kartofler og skær dem i både. Krydr kartoflerne med knust hvidløg og paprika og dryp med olivenolie. Sæt dem i ovnen sammen med kyllingen. Hak persille, hvidløg og riv citronskal og bland sammen. Drys det henover kyllingen lige inden serveringen.

Nem salat

Salat

4 personer

500g tomater

1 agurk

2 håndfulde friske spinatblade

1 stort rødløg

Dressing:

125g græsk yoghurt 10 %

10g god mayonnaise

1 tsk. Dijon sennep

1 tsk. flydende honning

Havsalt og friskkværnet peber

Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Skyl agurken og skær den i papirs tynde skiver, evt. på mandolinjern. Skyl spinat. Pil og skær løg i tynde ringe. Saml salaten.

Rør yoghurt med mayonnaise, sennep og honning og smag til med salt og peber.

 

Kyllingebøffer

kylling

4 personer

500g hakket kyllingekød

2 tsk. salt

200g broccoli

2 små skalotteløg

1 håndfuld friske salvieblade

1 æggeblomme

Friskkværnet peber

Kokosolie

 

Rør kyllingekød med salt. Skyl broccoli, del den i små buketter og overhæld med kogende vand. Lad broccolien trække i 3 minutter og hæld vandet fra. Pil og hak løg fint og hak salvieblade fint. Rør kylling med broccoli, løg, æggeblomme og salvie. Krydr med friskkværnet peber. Form bøffer og stil på køl i cirka 30 minutter.

Steg bøfferne i kokosolie til de er gennemstegte. Servér med salat og sennepsdressing.