Syltede søde citroner

026

1 glas

2 citroner

1dl vand

1dl honning

1 vaniljestang

Skyl citronerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i en gryde med 1 dl vand, 1 dl honning og 1 vaniljestang. Tilføj evt. lidt ekstra vand og honning, hvis citronerne ikke er dækket. Bring det i kog og lad det herefter småsimre i ca. 15 minutter. Kom de møre citroner på glas sammen med lagen (det er vigtigt, at citronerne er dækket) og servér dem til kager og desserter.

Syltede rødløg

Syltede rødløg

1 glas

3-4 rødløg, mellem størrelse

4-5dl alm. eddike

1dl sukker

1 tsk. peberkorn

Laurbærblade

Skær løg i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas. Kog eddike og sukker op i en gryde sammen med peberkorn og krydderier. Hæld eddikeblandingen over løgene. Luk glasset og opbevar køligt. De syltede rødløg kan i hvert fald holde sig i 2 uger i køleskab.

 

Radicchiosalat med friske figner og blåbær

Raddiciosalat

En stor eller 2 små radicchiosalater

4 friske figner

1 rødt, saftigt dansk æble

100 g friske blåbær

50 g ristede mandler

lidt friske mynteblade

Dressing:

6 spsk koldpresset jomfruolivenolie

2-3 spsk æblecidereddike

1-2 tsk ahornsirup

Lidt Maldon salt

Skyl og tør salaten og skær den i strimler, som lægges på et fad. Skær fignerne og æblet i tynde både og fordel dem over salaten. Drys blåbær og mandler over. Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og fordel den over salaten. Pynt salaten med mynteblade inden serveringen.

 

 

Palmekålssalat

Palmekålssalat

4 personer

½ hvidkål

8 store stilke palmekål

1 grønt æble

1 håndfuld persille

1 håndfuld valnødder

Dressing:

½ dl olivenolie

½ dl æblecidereddike

Lidt salt

Friskkværnet peber

Snit hvidkål fint. Fjerne stænglerne fra palmekålen og snit fint. Skær æblet i små tern uden at fjerne skrællen. Bland det hele sammen i en skål og kom dressingen over. Top med hakket persille og valnødder inden servering.