Pasta alla Norma

Pasta

4 personer

2 grofthakkede auberginer

3 spsk. olivenolie

3 fed hakket hvidløg

1 bundt basilikum

1 dåse flåede cherrytomater

lys balsamico eddike

1 knsp sukker

Salt og peber

300g frisk linguine (pasta)

Grana padana eller pecorino ost

Skær auberginerne med skræl i grove tern. Hak hvidløg  og basilikum fint. Kog pastaen efter anvisningen på pakken og afdryp. Gem cirka 2 deciliter af pastavandet til retten. Sørg for at holde pastaen varm. Varm olien i en stor pande og steg auberginerne til de er gyldne og bløde. Krydr med salt og peber. Tilsæt hvidløg, basilikum og cherrytomater, og lad retten simre i cirka 15 minutter. Tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen, og smag retten til med balsamico, sukker samt evt. yderligere krydderurter. Vend pastaen med saucen og server med reven ost.