Basilikum is

Basilikum

Cirka 1 liter

3 3/4 dl. kaffefløde på 9 %

75g flormelis

3 pasteuriserede æggeblommer

3 dl friske basilikumblade

1 spsk. fintreven økologisk citronskal

2 spsk. friskpresset limesaft

2 spsk. friskpresset citronsaft

Bring fløde og flormelis i kog i en tykbundet gryde. Kog blandingen ved svag varme mens der røres i ca. 1 minut Tag gryden af varmen. Pisk æggeblommerne let sammen. Pisk halvdelen af den varme fløde i æggeblommerne. Hæld det tilbage i gryden. Varm blandingen ved svag varme og under omrøring i ca. ½ minut eller til massen bliver tykkere. Det må ikke koge. Lad det køle af.

Hæld massen i blenderen og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Kom blandingen i en metalform (ca. 1 liter). Dæk formen med alufolie og frys blandingen til is i minimum 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysningen.

 

 

Æblemuffins

muffins

 12 muffins

 

175g rørsukker

200g blødt smør

3 store æg

2 spsk. ahornsirup eller lys sirup

250g mel

1 spsk. bagepulver

1 dl. mælk

1 tsk. vaniljesukker eller 1 vaniljestang

200g æbler i små tern

100g grofthakkede og ristede hasselnødder

50g hvid chokolade

 

Rør sukker og smør til en ensartet masse. Tilsæt æggene et ad gangen og vend sirup i. Sigt mel med bagepulver og vaniljesukker i dejen og vend det i. Rør forsigtigt mælk i. Vend til sidst æbletern, chokolade og nødder i dejen. Kom dejen i muffins forme og bag dem i en 200 o varm ovn i ca. 25 minutter.

Pasta med laks

Laks

4 personer

400g frisk pasta

800g frisk laks

24 cherrytomater

1 stor håndfuld frisk basilikum

1 pakke mælkesauce

Lidt smagsfri kokosolie til stegning

Salt og peber

Krydr laksen med salt og peber og steg på skindsiden et par minutter og steg herefter på kødsiden til farven i laksekødet er lyserødt. Læg laksen til side under stanniol. Kom vand i en gryde og kog pastaen al dente. Sæt  en lille kasserolle over med saucen og krydr denne med salt og peber. Skær cherrytomaterne i halve og steg dem i olie på panden i kort tid. Skyl pastaen i koldt vand i et dørslag. Læg pastaen på tallerkenen og fordel stykker af laks uden skind ovenpå, sammen med tomater og sauce. Hak basilikum og drys ovenpå retten.

Wok med tiger rejer

wokret

4 personer

300g ukogte Black tiger rejer

8 mindre gulerødder eller 4 store i stave

1 tyndskåret spidskål

200g nudler

8 cm fintrevet ingefær

2 håndfulde  hakket persille

1-2 dl soja

4 fed finthakket hvidløg

1 spsk. kokosolie til stegning

Sød chilisauce til at dryppe ovenpå

Steg hvidløg og ingefær i kokosolie på panden. Tilsæt rejer og lad dem blive lyserøde. Vend sojaen på panden og kom spidskål og gulerødder heri. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over og lad stå i et par minutter. Bland nudlerne i retten og vend jævnligt. Servér retten på tallerkner og drys med persille og dryp lidt sød chilisauce på.

 

 

Marinerede kyllingespyd*

Kylling

4 personer

600g kyllingebryst

4 spsk. soja

2 fed hvidløg

2 spsk. sesamolie

1 spsk. lyse sesamfrø

Grillspyd i træ

Læg grillspyddene i en skål med vand i en times tid. Skær kyllingebrysterne i mindre tern og bland dem med soja, revet hvidløg olie og sesamfrø. Lad kødet trække i blandingen i en times tid. Sæt kyllingeternene på spyddene og grill dem i ovnen på et rist beklædt med stanniol i cirka 10 minutter.

Spidskålsalat*

Spidskålssalat

4 personer

1 lille spidskål

4 store sommerappelsiner

Kerner af et granatæble

25g friske kokosflager

1 håndfuld frisk mynte

Dressing:

2 spsk. olivenolie

3-4 spsk. limesaft

1 tsk. flydende honning

Salt og peber

Snit kålen og skær appelsinen i filetter. Bland kål, appelsin, granatæble, kokos og mynte. Rør dressingen sammen og smag til, inden den dryppes over salaten.

Jordbærtærte

jordbærtærte

6-8 personer

120g smør

250g mel

75g flormelis

1 æg

Fyld:

175g marcipan

100g rørsukker

100g blødt smør

2 æg

40g mel

1 tsk. revet citronskal

½ dl piskefløde

50g mørk chokolade

300g jordbær

Vaniljeis eller flødeskum

Mynte

Skær smørret i små tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i film og sæt den i køleskabet i 45 minutter. Rul dejen ud og beklæd tærteformen (gerne med løs bund) med dejen. Rør marcipan sammen med rørsukker, smør, æg, mel og citronskal. Smør marcipanmassen ud på tærtebunden og bag tærten i ovnen 35 minutter ved 200 grader. Afkøl kagen. Kom piskefløde i en gryde og opvarm det ved svag varme. Hak chokoladen fint og kom det i en skål, og rør det sammen med den varme fløde, til en jævn masse. Nip jordbærrene og skær dem i skiver. Smør chokoladen på den afkølede tærte, og pynt med jordbær. Kom kagen i køleskabet til chokoladen er stivnet. Servér med lidt flødeskum eller vaniljeis og friske mynteblade.