Mysli med chokolade og nødder*

chokoladenoeddemusli

12 portioner

40 g hakkede mandler

40 g hakkede hasselnødder

35 g græskarkerner

35 g knækkede valnødder

30 g hørfrø

40 g kokosmel

1 spsk. kokosolie

2 spsk. kakaopulver af god kvalitet

¾ tsk. stevia

½ tsk. vaniljepulver

35 g chiafrø

Smelt kokosolien på panden, og steg mandler og hasselnødder i 2-3 min. Tilsæt valnødderne, og rist blandingen i yderligere 2-3 min. Put så hørfrø, kokosmel og græskarkerner i. Drys til sidst stevia, vanilje og kakaopulver over blandingen, og rør rundt i 2-3 min. ved svag varme. Når myslien er afkølet, puttes chiafrøene i, og blandingen opbevares i en lufttæt bøtte.

Næringsindhold pr. portion:

Energi: 140 kcal Protein: 4,2 g Kulhydrat: 4,7 g Fedt: 11,8 g Kostfibre: 2,8 g

 

 

Mandelsmør

mandler

Mandelsmør er god  til bagning, brød eller pandekager.

1 lille glas Forberedelsestid: 15 min

200 g mandler

Rist på en varm pande mandlerne i et par minutter eller til de begynder at tage farve. Hæld mandlerne i en blender og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst bliver mandlerne til mandelsmør. Blend indtil massen er flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter. Hæld mandelsmørret på glas og opbevar dem i køleskabet.

Mysli med dadler og æble*

aebledaddel

14 portioner

200 g grovvalsede havregryn

50 g tranebær

40 g pinjekerner

50 g mandler

½ tsk. nelliker

¼ tsk. Havsalt

Daddelmasse:

100 g dadler

2 dl vand

1 æble

1 spsk. mandelsmør (Helsekostbutikker eller laves selv, se opskrift under tilbehør)

½ tsk. stevia

½ tsk. vanilje

Kør alle ingredienserne til daddelmassen sammen i en foodprocessor, indtil konsistensen er ensartet.

Bland herefter de øvrige ingredienser sammen, og hæld daddelmassen over havregrynsblandingen. Kør det hele sammen, og bred det ud på en bageplade.

Bag blandingen ved 125 grader i 55-60 min. Rør undervejs rundt i blandingen, og sørg for, at stykkerne ikke bliver for store eller hænger sammen.

Når myslien er afkølet, opbevares den i en lufttæt bøtte.

Næringsindhold pr. portion:

Energi: 131 kcal Protein: 4 g Kulhydrat: 19 g Fedt: 4,5 g Kostfibre: 2,2 g

Kokos scones*

ifo_152064-14-0002-kokosscones

9 stk.

1 dl kokosmælk (den faste del)

25 g blødt smør

4 æg

75 g mørk chokolade, 70 %

2 spsk. FiberFin (naturligt og fiberrigt mel, kan købes i Matas eller Helsekostbutikker)

1 tsk. vaniljepulver

2 tsk. bagepulver

2 æbler

2½ dl kokosfibermel

Pisk kokosmælk, smør og æg sammen. Hak chokoladen, og tilsæt den, Fiberfin, vanilje- og bagepulver. Riv æblerne fint, og bland dem i. Tilsæt kokosfibermel, og lad blandingen stå i 20 min., så fibrene kan suge væske. Form 9 scones. Bag dem ved 175 grader varmluft i 20-25 min.

Næringsindhold pr. scone

Energi: 171,5 kcal Protein: 6,2 g Kulhydrat: 9,8 g Fedt: 11 g Kostfibre: 6,3 g

Blomkålssalat*

ifo_152323-4-0004

4 personer

1 blomkålshoved

1 håndfuld persille

1 håndfuld basilikum

70 g græskarkerner

Saft af ½ citron

Et skvæt jomfruolivenolie

Havsalt og kværnet peber

200 g frosne eller friske ærter

100 g feta

Spirer til pynt

 Skær blomkålshovedet i mindre stykker, og kør det i en foodprocessor, til det er fint i konsistensen som couscous.

Du kan også rive det på den grove side af et rivejern. Kom det ned i en gryde kogende vand, og lad det simre i ca. 3 minutter. Lad det derefter dryppe af i en si.

Hak krydderurterne. Rist græskarkernerne ved medium varme på en pande, til de er gyldne.

Kom blomkålscouscoussen i en skål, og vend den med urter, citronsaft og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Tilsæt ærter, græskarkerner og fetaost, som du smuldrer groft. Bland det hele.

Pynt med spirer.

Kan holde et par dage på køl.

 Næringsindhold i blomkåls “couscous”

Energi: 262 kcal Protein: 15,8 g Fedt: 17,8 g Kulhydrat: 14,8 g Kostfibre: 6,5 g

 

Citron-/birkeskage*

ifo_152217-1-0004

10 personer

1 dl olivenolie

½ tsk. stevia (pulver)

2 spsk. agavesirup

1 knivspids salt

Saft og skal fra 2 økocitroner

4 æg – del i hvider og blommer

½ tsk. vaniljepulver

½ tsk. bagepulver

120 g mandler

50 g fuldkornsrismel

50 g blå birkes

Citrusfrosting

2 dl skyr

2 store spsk. mascarpone

1 knivspids stevia (pulver)

½ tsk. vaniljepulver

Skal fra ½ økocitron

Pynt

1 økocitron i skiver til pynt

 

Hak mandlerne fint i en foodprocessor.Bland æggeblommer, krydderier, bagepulver, birkes og de hakkede mandler. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i mandelblandingen. Si rismelet i, og vend det rundt. Kom dejen i en lille rund springform, og bag den ved 200 grader i 15-20 min. Lad kagen køle af. Rør frostingen sammen, og smag til med stevia. Pynt med helt tynde citronskiver.

 

 

Laksetatar*

laksetartar

2 personer

200 g laks uden ben

Havsalt og friskkværnet sort peber

3 limefrugter

¼ agurk

1 lille rødløg 2 forårsløg

1 lille bundt dild

1 dl skyr

1 tsk. fintrevet ingefær

Tilbehør:

 2 skiver ristet rugbrød – skåret i 8 trekanter

Skær laksen i fine tern, og kom dem i en skål med et drys salt og saften fra en limefrugt. Del agurken, og skrab kernerne ud. Findel agurkekød, dild samt rød- og forårsløg. Vend det med laksen sammen med et drys friskkværnet peber. Smag laksetataren til med salt, peber og lime. Rør skyr med lidt limesaft og ingefær – og smag til med salt og peber. Anret laksetataren med ingefærcreme, limebåde og ristede rugbrødstrekanter.

Næringsindhold pr. portion:

Kcal: 336 kcal Protein: 28,4 g Kulhydrat: 33,4 g Fedt: 11 g Kostfibre: 5,2 g

Pizza med mandelbund*

 

sommer-pizza-mandelbund

Bund :­

1½ dl fint kokosmel

4 dl mandelmel

1 tsk. bagepulver ­

4 æg ­

3 spsk. olivenolie

­1 dl kokosmælk ­

1 spsk. fiberHUSK

½ tsk. havsalt

Sauce :

­½ dåse flåede tomater

­½ dåse tomatpuré

­1 tsk. oregano

­1 tsk. basilikum

¼ finthakket chili

¼ tsk. havsalt

¼ tsk. friskkværnet peber

Fyld :

­1 pakke parmaskinke ­

5 artiskokhjerter fra dåse

­80 g revet ost

 

Bland alle ingredienserne til bunden sammen, og rul den ud på en bageplade. Bag den i 10 min. ved 175 grader varmluft.

Bland ingredienserne til saucen sammen, og giv dem et opkog. Smør saucen ud på bunden, og skær ananas, artiskok og parmaskinke ud.

Kom de sidste ingredienser på pizzaen, og bag den i 15 min. ved samme varme.

Næringsindhold pr. person

Energi: 298,8 kcal ­ Protein: 20,2 g ­ Kulhydrat: 8,8 g ­Fedt: 20,6 g ­ Kostfibre: 5,6 g