Kålsalat med frugt*

097

4 personer

150g mandler

½ spidskål

1 citroner, saften herfra

2-4 spsk. flydende honning

4 kiwier

250g friske blåbær

Frisk mynte

Rist mandlerne på en tør, varm pande i 5-6 minutter eller til de er sprøde. Tag dem af panden, lad dem afkøle og hak dem groft. Snit kålen helt fint, læg den i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i nogle minutter. Rør citronsaft med honning. Skør skrællen af kiwierne, og skær dem i skiver. Vend kålen med citrondressingen, og anret salaten med kiwi, blåbær og mandler. Servér.

 

Grøn powersalat*

098

En skøn salat til en vegetarisk aften.

4 personer

1 bakke babyspinat

Kødet af to avokadoer i både

Fileter af 2 røde grape

En håndfuld ærteskud

1 dl granatæblekerner

25g ristede mandler

2 skiver ristet og saltet stykker rugbrød

Dressing:

2 tsk. sesamolie

1-2 tsk. reven ingefær

Saft fra grapefrugterne

Salt og friskkværnet peber

2 tsk. flydende honning

Rugbrødscroutoner:

Riv rugbrødet i mindre stykker og vend med olie og salt. Beklæd en bageplade med bagepapir og rist rugbrødet i ovnen under grill. Pas på det ikke brænder på!

Bland alle ingredienserne til salaten. Rør dressingen sammen, og smag til med salt, peber og honning. Dryp dressingen over salaten og drys med rugbrødscroutoner.

 

 

 

 

Tortilla med peberfrugt og oliven*

073

4 personer

2 røde peberfrugter

4 store kviste persille

40g Nicoise oliven uden sten

2 gule løg

4 fed hvidløg

8 små æg

Salt og friskkværnet peber

8g revet Grana Padana ost

Del eventuelt i 4 lige store portioner.

Skær løg i fine skiver. Snit hvidløgsfed i tynde skiver og skær peberfrugt i tynde skiver. Skyl og hak persille fint. Steg løg og hvidløg i olivenolie i et minuts tid, uden det tager farve. Kom peberfrugt og persille ved og steg videre i et minuts tid. Pisk æg med en gaffel, og hæld massen ned over løg, peberfrugt og persille. Krydr med salt og peber. Steg tortillaen fast på den ene side, vend den ved hjælp af et grydelåg, og steg den anden side. Anret den med oliven og et par riv ost.