Luksus laksefrikadeller

laks

4 personer

400g laksefars

125g hakkede rejer

1 lille bundt klippet dild

2 spsk. hakket persille

3 snittede forårsløg

Salt og peber

Kokosolie til stegning

Dressing:

1 dl. skyr

1 spsk. honning Dijon sennep

Lime

Rør fiskefarsen med de hakkede rejer, kryddergrønt, forårsløg samt salt og peber. Form og steg farsen til frikadeller. Servér med råkost af revne gulerødder og squash og appelsinfiletter.

 

 

Grovbrød

Brød

3 grov brød

25 g gær

½ l vand

1½ spsk salt

1½ tsk honning

200 g rugmel

525 g sigtet speltmel eller hvedemel

Smuldr gæren i en skål med vand og rør sammen. Tilsæt salt, honning og rugmel, og rør det godt sammen. Kom det sigtede speltmel i skålen, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys lidt mel på bordet, og ælt dejen sammen – husk den må godt være lidt blød. Dæk dejen med et klæde, og stil den til hævning i 35-40 min. på et lunt sted. Form herefter dejen til tre lange flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dæk dem til og lad dem hæve et lunt sted i ca. 40 min. Snit flutene på skrå med en skarp kniv og bag dem ved 225 grader i 20-25 min., til de er gyldne og sprøde. Sæt et fad med vand i bunden af ovnen, for at opnå en meget sprød skorpe.