Bagte rodfrugter*

bagte rodfrugter

4 personer

500g rodfrugter (gulerødder, rødbeder, persillerødder m.m.)

Olivenolie

Frisk timian

Salt og peber

Skær rodfrugter i “pommes frites” og vend med olie, salt og peber. Beklæd en bageplade med bagepapir og spred rodfrugterne ud  og drys med timiankviste. Bag i ovnen ved 200 grader i cirka ½ time og servér.

 

Æggekage med spinat og laks*

æggekage

4 personer

8-10 æg

2 laksefiletter

1½ dl mælk

Salt og peber

200g frisk spinat

1 spsk. olivenolie

½ bakke cherrytomater

Pisk æggene med mælk, salt og peber. Skyl spinaten og dup den tør. Varm olivenolien på en pande, og sauter spinaten kort. Skær tomaterne i halve og steg dem på panden i et par minutter og hæld æggemassen over. Steg laksestykkerne til de er gennemstegte og pluk kødet. Kom laks i æggemassen. Steg æggekagen ved lav varme, til den har sat sig i siderne, cirka 15 minutter. Panden kan eventuelt sættes i ovnen kort tid, hvis overfladen ikke er helt stivnet. Servér med en grøn salat eller tomatsalat.

Rodfrugtsuppe*

Suppe med rodfrugter

4 personer

500g blandede rodfrugter

3 løg

2-3 store fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

3 kviste frisk timian

Salt og peber

2 spsk. æble balsamico eddike

1 l bouillon

100g pancetta

Frisk timian

 

Skær rodfrugter og løg i grove stykker og lad hvidløgene forblive hele. Vend grøntsagerne med olivenolie, timiankviste, salt og peber og bred rodfrugterne ud på en plade, beklædt med bagepapir. Dryp med balsamico og bad ved 225 grader en halv times tid. Blend det hele med lidt bouillon og held massen tilbage i gryden. Hæld yderligere bouillon ved og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og timian. Rist pancettaen sprød på en pande og lad det fedtafdryppe på køkkenrulle. Server suppen med frisk timian, pancetta og ristet rugbrød.

Marcipankage med friske bær

Marcipankage

10-12 personer

Bund:

200g groftreven marcipan

100g sukker

100g smør

4 æg

100g mel

1 tsk. bagepulver

1 lime, skal og saft heraf

 

Creme:

4 blade husblas

250g mascarpone

1 lime, saft og skal heraf

1 dl cremefraiche 18 %

100g flormelis

3 dl piskefløde

 

Pynt:

Blandede bær

 

Rør marcipanen med sukker og blødt smør. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen og rør det jævnt. Rør limesaft og skal i. Put dejen i en smurt springform (ca. 22 cm) og bag bunden 25-30 minutter og afkøl. Udblød husblassen i en skål koldt vand. Tag husblassen op og læg den i en skål, der tåler varme. Smelt husblassen over vandbad. Rør mascarpone, limesaft, lime skal og cremefraiche sammen med flormelis, til en jævn masse. Sigt husblassen i cremen og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen. Kom cremen i formen, ovenpå den afkølede bund og smør den ud i et jævnt lag. Sæt kagen i køleskabet natten over eller minimum 4 timer. Tag kagen ud af springformen og anret på et fad. Pynt med friske bær og lidt mynteblade og servér.

 

 

Daddelkage med limecreme

Daddelkage

10 personer

100g smør

80g muscovadosukker

80g brun farin

1 moden banan, let moset

1 vaniljestang

½ dl lys sirup

2 æg

225g hvedemel

2 tsk. bagepulver

1 spsk. natron

250g tørrede dadler

3 1/4 dl vand

 

Topping:

200g Philadelphia

200g græsk yoghurt 10 %

3 spsk. flormelis

Skal af 2 limefrugter

Pisk smør, to slags sukker, banan og vaniljekorn (gem bælgen) sammen. Tilsæt sirup og rør godt. Rør æggene i. Sigt hvedemel, bagepulver og natron i dejen og vend. Kom de udstenede dadler i en gryde med vand og vaniljebælgen og bring i kog. Skru ned for varmen og lad det småsimre i 8 minutter. Fjern vaniljebælgen og blend dadlerne til mos med en stavblender. Vend daddelmosen i dejen, og hæld dejen i en springform (24 cm). Bag kagen i en 180 grader varm ovn i 35-40 minutter. Lad kagen køle af. Rør ingredienserne til cremen sammen og dæk kagen med cremen og servér.

 

 

Hindbærmousse

1434-hindbaermousse

 

4 Personer

4 blade husblas

saft af 1 citron

korn af ½ vaniljestang

200 g frosne hindbær

100 g sukker

1 pasteuriseret æggehvide

20 g flormelis

2½ dl piskefløde

 

Pynt

2 dl friske hindbær

evt. frisk mynte

evt. flormelis

 

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm citronsaft og vaniljekorn op i en gryde sammen med hindbær og sukker. Rør i blandingen, til sukkeret er smeltet. Knug vandet af den udblødte husblas, og smelt husblassen i hindbærmassen. Blend det hele til en jævn blanding. Pres blandingen igennem en finmasket si, så du får en glat puré uden kerner. Lad puréen køle af, til den er ca. 45° varm.

Gratinerede østers

Grillede østers

8-12 østers
40 g smør
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. rasp eller brødkrumme
2 spsk. finthakket persille
friskkværnet peber og salt
3-4 spsk. fintrevet emmentaler

Åbn østersene ved at lirke østerskniven ind ved spidsen af østersen. Når skallen løsner sig, drejer du østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen. Tjek den for evt. østersskaller. Løsn østersen fra skallen. Hæld saften fra, og sæt østersene i et ovnfast fad med salt, så de ikke tipper rundt.

Har man ikke en østerskniv, kan man åbne østersene ved at lægge dem på en bageplade i ovnen ved 200 grader indtil de åbner sig lidt.

Kom smør og hvidløg i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt. Tilsæt rasp eller brødkrumme, persille, friskkværnet peber og lidt salt.

Kom blandingen på dine østers. Drys med lidt ekstra rasp, og godt med fintrevet emmentaler. Gratinér østersene i ovnen under grill, til de er gyldne. Servér med det samme.

Tiramisu

tiramisu

500g mascarpone

150g æggeblommer

220g æggehvider

120g sukker

3 Americano (kaffe)

1 pakke Lady fingers

Kakao

 

Pisk æggeblomme med sukker til en luftig creme. Blødgør mascarpone, og vend æggeblommecremen forsigtigt i. Pisk æggehvider meget stive, og vend dem forsigtigt med mascarponecremen.

I fad lægges et lag af lady fingers der er dyppet i kaffe under et sekund, dernæst et lag mascaponecreme og et drys kakao. Gentag til der ikke er mere. Husk at slutte med mascarponecreme, men uden kakao. Sættes på køl til dagen efter. Drys med kakao på toppen inden servering.