Nytårsmiddag 2014

nytår

Årets sidste dag og der er store forventninger til middagen også hos mig selv. Selvfølgelig er middagssammensætningen planlagt for noget tid siden og jeg synes selv, at det er en fantastisk middag, som jeg skal lave senere. Vi går ikke specielt meget op i selve nytårsaften, men maden er vigtig.

Det har været et år med udfordringer, især følelsesmæssige. Men det har også været et år, hvor mine opskrifter er blevet brugt en masse af jer. Der er en masse faste brugere og der er kommet en del flere til og det er helt fantastisk. Jeg vil gerne takke jer for at bruge opskrifterne på Christels Univers og komme med tilbagemeldinger og det er fantastisk, når I spørger mig til råd, når I skal have nye input. TAK FOR DET! Uden jer ville jeg ikke bruge al den tid på siden, som jeg gør.

Og nu til maden…..

Jeg ved godt at de fleste (forhåbentlig) har planlagt og indkøbt til nytårsmiddagen, men her er hvad vi selv skal spise i aften.

Forret: Grillede østers

Grillede østers

Hovedret: Surf’n Turf

Surf'n Turf

Dessert: Tiramisu

tiramisu

Til kl. 24.00

Kransekage

Opskrifterne vil blive lagt op efter nytår, da de egner sig godt til andre festlige lejligheder også. Opskriften på kransekage ligger her allerede.

I ønskes alle et fantastisk og lykkebringende nytår og jeg håber at vi ses igen i 2015.

tivoli

Marmormuffins

Marmormuffins

12-14 stk.

175 g smeltet smør

200 g sukker

2 tsk. vaniljesukker

2 æg

350 g mel

½ tsk. salt

1½ tsk. bagepulver

2 dl mælk

2 spsk. kakao

Rør smeltet smør, sukker og vaniljesukker sammen. Rør æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver og salt i dejen og vend det i sammen med mælken. Fordel halvdelen af dejen i muffins forme. Rør kakao i resten af dejen. Fordel resten af dejen i formene. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Æggepandekage med parmaskine og tomat*

001

1 person

100 g cherrytomater

2 små æg

Havsalt og peber

1 tsk. jomfru olivenolie

2 skiver parmaskinke

1 håndfuld frisk basilikum

Skær tomaterne i halve. Pisk æg med en gaffel og tilsæt salt, peber og hakkede basilikumblade. Pensl en pande med olien og hæld æggemassen på. Læg parmaskinke på den ene halvdel. Vend den anden halvdel over og steg tomaterne let på panden ved siden af æggepandekagen.

Vanilje skyr

Cheasy

Det er ingen hemmelighed at det er godt at få protein til alle måltider, også om morgenen. Jeg har dog lidt svært ved at spise kød eller fisk til morgenmad og derfor er det skønt at der findes andre alternativer.

Skyr  [skɪːr] er et islandsk surmælksprodukt med højt indhold af protein og lavt fedtindhold.

Det specielle ved skyr er den særlige mælkesyrekultur, meget lavt fedtindhold (ca. 0,2 %) og højt proteinindhold (11 %).

Da skyr er et surmælksprodukt, smager det surt. Og almindeligt skyr er også godt, i sær om morgenen med frugt, men det er stadig lidt surt, hvis ikke man tilsætter noget sødemiddel. Det kan eventuelt være sukker eller sirup, men det betyder også en del kalorier. Men skyr findes i en variant med vanilje og den er helt fantastisk og ikke med flere kalorier end almindelig skyr. Jeg bruger skyr til mange ting, lige fra morgenmad til dressinger. Men skyr med vanilje er specielt god til at spise om morgenen med ristede hasselnødder og bær eller i smoothies med bær og syrlig ufiltreret æblejuice. I flere af mine smoothies vil I bemærke at jeg bruger skyr og jeg vil skrive om det er almindelig skyr eller skyr med vanilje.

 

Brasiliansk kaffekage

Brasiliansk

150 g blødt smør

150 g farin eller muscovado sukker

150 g sukker

300g hvedemel

2 æg str. M

2 tsk. bagepulver

1 tsk.  natron

2 tsk. stødt ingefær

2 tsk. stødt kanel

½ dl stærk kaffe

2 modne bananer

150 g mørk chokolade

100 g hvid chokolade

Rør det bløde smør med farin og sukker. Rør æggene i et ad gangen. Bland mel med bagepulver, natron og krydderier og sigt det i blandingen. Mos bananerne og rør dem i dejen. Til sidst røres den kolde kaffe i. Kom dejen i en smurt form og bag kagen på nederste rille i en 175 grader varm ovn i cirka 1 time. Lad den afkøle i formen. Mens kagen bages, smeltes chokoladen over vandbad hver for sig. Den mørke chokolade smøres over kagen. Den hvide chokolade puttes på kagen med en ske og trækkes med en tandstik i edderkoppespindmønster over kagen.