Kategoriarkiv: Skaldyr

Muslinger i tomat med spaghetti

muslinger

4 personer

300g tørret spaghetti

1½ kg muslinger

3 fed hvidløg

3 stilke bladselleri

1 løg

1 dl hvidvin

2 dl grøntsagsbouillon

3 dl cherrytomater på dåse

Lidt frisk oregano

Havsalt og peber

Kog spaghettien efter anvisningen på pakken. Rens muslingerne. Kasser muslinger, som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordpladen. Og kasser ødelagte muslinger.

Snit hvidløg og bladselleri i tynde skiver og hak løget. Sauter løg, hvidløg og bladselleri i en stor gryde. Det skal ikke tage farve. Kom muslingerne ved og sauter i  1 minuts tid.

Kom hvidvin ved og kog op. Tilsæt bouillon, tomater og oregano og lad muslingerne dampe under låg i 2-3 minutter, eller til de har åbnet sig.

Kasser muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen. Vend spaghetti i, og  smag til med havsalt og peber. Server straks i dybe tallerkener og top med frisk oregano.

Wok med tiger rejer

wokret

4 personer

300g ukogte Black tiger rejer

8 mindre gulerødder eller 4 store i stave

1 tyndskåret spidskål

200g nudler

8 cm fintrevet ingefær

2 håndfulde  hakket persille

1-2 dl soja

4 fed finthakket hvidløg

1 spsk. kokosolie til stegning

Sød chilisauce til at dryppe ovenpå

Steg hvidløg og ingefær i kokosolie på panden. Tilsæt rejer og lad dem blive lyserøde. Vend sojaen på panden og kom spidskål og gulerødder heri. Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over og lad stå i et par minutter. Bland nudlerne i retten og vend jævnligt. Servér retten på tallerkner og drys med persille og dryp lidt sød chilisauce på.

 

 

Gratinerede østers

Grillede østers

8-12 østers
40 g smør
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk. rasp eller brødkrumme
2 spsk. finthakket persille
friskkværnet peber og salt
3-4 spsk. fintrevet emmentaler

Åbn østersene ved at lirke østerskniven ind ved spidsen af østersen. Når skallen løsner sig, drejer du østerskniven ned langs begge sider og åbner østersen. Tjek den for evt. østersskaller. Løsn østersen fra skallen. Hæld saften fra, og sæt østersene i et ovnfast fad med salt, så de ikke tipper rundt.

Har man ikke en østerskniv, kan man åbne østersene ved at lægge dem på en bageplade i ovnen ved 200 grader indtil de åbner sig lidt.

Kom smør og hvidløg i en lille gryde, og opvarm det stille og roligt. Tilsæt rasp eller brødkrumme, persille, friskkværnet peber og lidt salt.

Kom blandingen på dine østers. Drys med lidt ekstra rasp, og godt med fintrevet emmentaler. Gratinér østersene i ovnen under grill, til de er gyldne. Servér med det samme.

Tigerrejer i hvidløg

Tigerrejer

4 personer

400g tigerrejer

500g cherrytomater

40g smør

1 finthakket chili

Saft og skal af 1 citron

100g kalamataoliven

4 fed hvidløg

½ bdt persille

Fjern skallerne fra rejerne og sauter dem i smør på en varm pande i halvandet minut. Ryst panden undervejs. Tilsæt halverede tomater, chili, oliven, saft og skal fra citron og sauter et par minutter længere. Kom persille og hvidløg i og lad retten varme godt igennem og servér med brød til.

 

Spaghetti vongole

spaghetti

4 personer

1 hakket løg

1 fed presset hvidløg

2 gulerødder i tern

1 spsk. olivenolie

2 kg. muslinger

2 dl. hvidvin

1 bk. cherrytomater

1 håndfuld hakket persille

400g spaghetti

Rens muslingerne. Kasser muslinger, der ikke lukker når de bankes let mod kanten af vasken. Varm olien i en gryde og rist løg, hvidløg og gulerødder. Tilsæt muslinger og hæld hvidvin over. Damp under låg i 5 min. Tilsæt tomater og damp i yderligere et par minutter. Kog pastaen som angivet på pakken og afdryp. Server med et drys af persille.

 

Rispapirruller med rejer

Rispapirruller

 Forret 4 personer

Ca. 40g rispapir

50g forårsløg

50g rød peberfrugt

50g gulerod

50g agurk

½ avokado i skiver

Thaibasilikum

120g pillede kæmperejer

30 hoisinsauce eller mild chilisauce

Udblød rispapiret et kort stykke tid i vand, så det bliver blødt og læg dem på et skærebræt. Striml alle grøntsager fint og fordel dem med basilikum på rispapirene. Læg rejerne i midten og rul rispapiret sammen om fyldet. Lad rullerne hvile lidt inden de skæres over. Servér rullerne med hoisinsauce eller mild chilisauce, som dyppelse.

Rejer på spyd

Rejer

 4 personer

400g tigerrejer med hale

2 stængler citrongræs

1 chili

2 fed hvidløg

Saft af to limefrugter

1 spsk sesamolie

½ tsk salt

Sæt træspyd i vand, så de ikke splintrer, når rejerne sættes på. Bank citrongræs med en kødhammer. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak den fint. Rør citrongræs med chili, presset hvidløg, limesaft og sesamolie. Kom marinaden i en frysepose sammen med rejer. Lad rejerne marinere i køleskabet i en time.

Tag rejerne op af marinaden og fordel dem på spyd. Grill rejerne i ca. 2 min på hver side under grill i ovnen. De må ikke få for længe. Servér med grov baguette og sprød salat.

Pasta arrabiata

Pasta

 4 personer

400g fuldkornspasta

400g tigerrejer

3-4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

2 røde chili uden kerner

½ kg hakkede tomater

Salt og peber

Frisk oregano

Kog pastaen al dente. Lynsteg rejerne i olie med hakket hvidløg i 2 minutter. Tilsæt finthakket chili og tomat og kog yderligere 2 minutter. Smag til med salt, peber og hakket frisk oregano. Bland med den kogte pasta og pynt med frisk oregano. Servér evt. med groft brød.

Nudelsalat med tigerrejer

nudel

3-4 personer

250g grove nudler

100g usaltede cashewnødder

1 lille rødløg

1 frisk rød chili

1 lille bdt. persille

1-2 spsk. soyasauce

1 lime

1 tsk. sesamolie

1 tsk. oystersauce

1 tsk. flydende honning

Kom nudlerne i en stor skål og dæk dem med kogende vand og lad dem bløde op i ca. 6min.Hak nødderne groft og rist dem på en varm pande. Vend dem ofte, så de ikke bliver brændte. Pil rødløget og blend det sammen med chili, persille og lidt olie. Bland det i en skål med soyasauce, olivenolie, saften fra 1 lime, sesamolie og oystersauce. Rist tigerrejerne i lidt smør og hvidløg på panden til rejerne er faste og lyserøde. Dryp nudlerne af og kom dem op i skålen. Rør i cashewnødderne  og skru op på høj varme. Tilsæt honning og bland med nødderne. Vend alt sammen i skålen og server.

Marinerede tigerrejer

 

 marinerede rejer

600g kogte tigerrejer

3 fed presset hvidløg

4-5 spsk. olivenolie

½ bdt. hakket persille

Saften af en citron

 

Knust hvidløg og frisk persille røres sammen med olie og en hel frisk citronsaft og hældes ud over rejerne. Lad rejerne ligge i marinaden i ca. ½-1 time inden de skal på grillen.